Gente di mare

Gastenkamer met ontbijt


HOME - WELKOM - KAMERS - ONTBIJT - OMGEVING - ROUTE - LINKS - KUNSTATELIER - GUESTBOOK - VOORWAARDEN - CONTACT

KUNSTATELIER DANIEL TOBIAS ('TOBI')

Zeezichten aquarellen en acryl


Ik ben geboren te Luik op 20 april 1956 en ben sinds jeugdige leeftijd aangetrokken door het tekenen, het schilderen en de zee. Autodidact en om een goede basis op te doen, schreef ik mij in voor de avondschool in de kunstacademie van Brugge.

In 1975 werd ik ingelijfd als ‘dek’ matroos en later maakte ik een carrière als onderofficier bij de Belgische marine, toen’ Zeemacht’ genoemd.
Door professionele en familiale redenen ben ik een lange periode weggeweest van de zee. “Heraangespoeld” sinds 2006 en opnieuw volop bezig met het schilderen van boten, schepen en zeezichten. Na een rijke en gevulde carrière bij de Marine, heb ik nu tijd om volop van mijn passie te genieten en deze te beleven.

Ik had al ruime tijd het idee om op zeekaarten te aquarelleren. Moeilijk papier voor aquarellen, maar met geduld en doorzetting, werd mijn techniek steeds beter.
Ik schilderde, om fondsen in te zamelen, voor de vzw “Save Askoy II”, de boot van Jacques Brel, op authentieke zeekaarten van de Iles Marquises en Baylys Bay, New zeeland, plaats waar het wrak werd teruggevonden.

Ik schilderde verschillende aquarellen op zeekaarten, in opdracht voor de driemaster barkentijn MARJORIE II, een exclusief Boat Hotel & B&B, gelegen in de nabijheid van de MAS in de historische dokken van Antwerpen.
Onlangs ben ik begonnen met het schilderen met acrylverf op wrak, drijf en ander maritiem hout. Ik geniet om langs het strand, kaaien, dokken, scheepshellingen en andere plaatsen van de havens te wandelen om mijn maritiem hout te vinden en hen een tweede leven te geven.
Met water, mijn aquareldoos en acrylverf, door mijn borstels van de ene golf naar de andere te laten vloeien, deze langs de stagen en de wanten te laten lopen, voel ik het buiswater, het rollen en het stampen van de boten en schepen die ik schilder.

Kort gegezgd,
ik vaar met hen mee!

http://seawatercolors.blog4ever.com

seawatercolors@gmail.com

Facebook page: seawatercolors

© Daniel Tobias